Gabesz a Fradiban folytatja


Csaba-Laász Gábor, 5 évesen jött le először hozzánk edzésre. Gabesz akkor Karakas Csaba bácsi ovis csoportjához csatlakozott és szépen lassan felcseperedve, Geress Zoli bácsi, majd Nagy Balázs, Cservenkai Donattal végül az utolsó félévben Rácz Krisztiánnal és Faragó Bálinttal készült. Most egy nagy lépésre lett lehetősége, ugyanis a Ferencvárosi TC csapatához igazol!

Az ő példája nagyon fontos üzeneteket tartalmaz: Gabesz végig a korosztálya tehetséges játékosai közé tartozott és ezért 2022-ben, szoros együttműködésben a családdal arra jutottunk, hogy szép lassan ideje kipróbálnia magát magasabb szinten. Szerencsére egyet értettünk abban, hogy nem kell kapkodni és megfelelő helyet kell megkeresni. Ugyan volt lehetősége hozzánk hasonló csapatba tovább lépni, ám Gabesz és családja elfogadva a tervünket a maradás és a szisztematikus épitkezés mellett döntött.

Az első lépés az volt, hogy felkerült az egyel idősebb, tehát a 2008-as csapathoz. Miután egy szezonon keresztül játszott az idősebbekkel, a második lépés volt, hogy az erősségeit szem előtt tartva és játékos profilját figyelembe véve megkeressük azt a klubot, ahol a leginkább ki tud teljesedni a jelenlegi karaktere.

Gabesz alkalta, izomzata és egyéb fizikális jellemzői miatt egy nagyon jó atléta már most, emellett kiemelkedő rúgótechnikával és magas játék intelligenciával rendelkezik. Mentalitását jól példázza, hogy nem ismeri a feladás fogalmát és mindig a győzelem lebeg a szeme előtt!

Ezek alapján úgy gondoltuk, hogy a Ferencvárosi TC csapata megfelelő választás, hiszen a Fradi tipikusan ezeket a játékosokat kereste mindig is.
2023-ban felvettük a kapcsolatot a zöld-fehérekkel és szeretettel várták Gabeszt edzésre. Már az első alkalmak után pozitiv megerősitést kaptunk, de a kockázatos váltás helyett, az elejétől azt kommunikáltuk, hogy szeretnénk, ha a fiatal játékos amennyiben megfelel legalább egy fél évig járjon edzésekre és barátságos meccsekre abba a közegbe is, és ismerje meg a csapatot, valamint a csapat is őt.

Közben Gabesz ebben a fél évben továbbra is a nagyobbak között játszott folyamatosan nálunk, jól is teljesitett. Aztán eljött a téli átigazolási szezon és felgyorsultak az események, mivel ez alatt a félév alatt a Fradi szakmai stábja jól megismerte Gabesz erősségeit-gyengeségeit, már felelős döntést tudtak hozni és leigazolták.

Nyilván Gabesz sztorija itt nem ér véget, sőt most kezdődik csak és senki nem állitja, hogy belőle biztosan profi labdarúgó lesz, de az biztos, hogy egy olyan helyre kerül ahol tudják, hogy mit várhatnak tőle és szükségük is van rá.

Mi a tudatos, megfontolt, jól körüljárt döntésekben hiszünk a kapkodással és folyamatos ugrálással szemben. Gabesz 10 év alatt nálunk felkészült a tovább lépésre, mert kiemelkedett a társak közül, mert mentálisan kész a kihivásra, mert a tehetsége és az elvégzett munkája lehetővé tette számára.

Nyilván ehhez sok tényező kellett, szülők akik támogatták, de nem akarták jobban a sikert, mint Gabesz. Egy jól átgondolt, felépitett terv, amit mi segitettünk véghez vinni. Azonban a végén Gabesz adta meg magának a lehetőséget és élt is vele.

Biztos vagyok benne, hogy nem mindenkinek ez az útja, van akinek kell egy köztes lépcsőfok. Erre is van egy jó példám, de azzal később jelentkezem.

Köszönjük az elmúlt 10 évet Gabesz, nyilván azért MÉG nem Németországba költözöl, de mégis kilépsz ebből a kis családból, tehát búcsúzunk. Természetesen a kapcsolat nem szakad meg és mindig számithatsz ránk! Aztán keményen!

Kettőőő-háááárooom Hegyvidék!
Üdv, Hegyvidék Csapat