Bemutatkozunk


A Hegyvidék UFC a közép-budai régió egyik legnagyobb utánpótlást nevelő labdarúgó egyesülete. Az 2002-es alapítása óta folyamatos fejlődésen ment keresztül és ma már minden korosztály számára biztosítjuk a képzést és a versenyzés lehetőségét, az óvodástól kezdve egészen a felnőttekig. Jelenleg 17 edző irányítása alatt közel 400 gyerek látogatja az edzéseket három különböző helyszínen. A kisebbek a Városmajori Gimnázium két műfűves pályáján fejlődnek, míg a nagyobb korosztályok a Vasas Pasarét Sportcentrum és a Testnevelési Egyetem teljeskörűen felújított Dr. Koltai Jenőről elnevezett Csörsz utcai pályáin csiszolják tudásukat. Ennek az elosztásnak és helyszínválasztásnak köszönhetően minden korosztály megfelelő körülmények között fejlődhet és szárnyalhat.

KLUBKULTÚRA, célunk egy nyugodt és felszabadult légkör kialakítása, ahol mind a játékosok, mind az edzők örömmel és lelkesedéssel vesznek részt a mindennapi edzéseken. Az előtérben mindig a fejlődés és a játék öröme áll, ellentétben az eredményhajhászással és a frusztrációval. A részvétel a képzésben nem külső nyomásra, hanem belső motivációra épül, így mindenki saját magától inspiráltan vesz részt a tevékenységekben.

A klub értékei alapján hangsúlyozzuk az egyéniség fontosságát, melyre a pályán és azon kívül is kiemelten figyelünk. Arra ösztönözzük a gyerekeket, hogy vállalják fel saját döntéseiket és tetteiket.
Ezzel összhangban egyik fő feladatunknak tekintjük a támogató légkör kialakítását, mivel ez segít nyugalmat és biztonságot teremteni a gyerekek számára. Ennek célja, hogy mindenki magabiztosan lépjen a pályára és szabadon kifejthesse tehetségét anélkül, hogy félnie kellene a hibáktól vagy a vereségektől.
A hibától való félelem a társadalmunk egyik legnagyobb problémája, amire a kudarc kerülés a lehető legrosszabb válaszreakció. Fontos megérteni, hogy a kudarcok és hibák nemcsak részei az életnek, hanem nélkülözhetetlenek is a fejlődéshez. A labdarúgásban való részvétel során a gyerekeknek számos alkalma van a fejlődésre, mind fizikailag, mind mentálisan. A hibák és kudarcok nemcsak lehetőséget kínálnak a tanulásra és az erősödésre a pályán, hanem az élet más területeire is felkészítik a fiatalokat.
A közösségünkben mindig jelen van a játék öröme, mert hiszünk abban, hogy a jó hangulat és a vidám közeg segíti az egyéniségek kibontakozását. Ezért edzéseinket is e köré szervezzük.

FILOZÓFIÁNK, alapja a labda folyamatos birtoklására való törekvés, melyet kreatív, virtuóz és intelligens megoldásokkal színesítünk.
Kreatív játékunk lényege, hogy a játékosok képesek legyenek váratlan és kiszámíthatatlan megoldásokra a pályán. Ez magában foglalhatja a cselezést, átadásokat vagy akár a helyzetek teremtését is.
A virtuóz játék azt jelenti, hogy a játékosok technikailag sokszínű tudással rendelkeznek és ezt a tudást a pályán tudják kamatoztatni is. Képesek bármilyen helyzetben hatékonyan használni a labdát.
Az intelligens játék azt jelenti, hogy a játékosok nemcsak a fizikai képességeikre támaszkodnak, hanem taktikailag is okos döntéseket hoznak a pályán. Ez magában foglalja a játék alapelveinek ismeretét, a játék átlátását és megértését, valamint azt, hogy képesek előre gondolkodni és hatékonyan együttműködni a pályán.

Ez a filozófia tökéletesen illeszkedik klubkultúránkhoz, mivel arra ösztönözzük játékosainkat, hogy mutassák meg egyéniségüket a pályán, miközben együtt dolgoznak a csapat sikeréért. Fontosnak tartjuk, hogy minden játékos kibontakoztathassa saját stílusát és kreativitását a játékban, miközben egy erős csapat részeként működik. Ennek érdekében olyan támogató és hibát toleráló környezetet teremtünk, amelyben a játékosok bizalommal és magabiztossággal játszhatnak, anélkül hogy túlzott nyomást éreznének a teljesítményükkel kapcsolatban. A klubkultúránk alapvető része, hogy minden játékos érezze magát elfogadva és támogatva, és hogy szabadon kifejthesse tehetségét a pályán. Ezáltal segítjük elő az egyéni és a csapat fejlődését, miközben megteremtjük az optimális feltételeket a siker eléréséhez.

KÉPZÉSÜNK FELÉPÍTÉSE: Az képzésünk tervezése során kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy azok illeszkedjenek klubkultúránkhoz és filozófiánkhoz. Célunk, hogy játékos, teljes körű képzést nyújtsunk, amely a labdarúgás teljes spektrumát átfogja, nem csupán egy-egy részletét. Ennek érdekében olyan edzésekkel dolgozunk, amelyek segítségével a játékosok megismerhetik és elsajátíthatják a játék egészét. Ezekben a labdabirtokló vagy valamilyen folyamatos játékból induló céljátékokat alkalmazunk, amelyek feladatok összhangban vannak az egyéni megoldások fejlesztésével és a játék összefüggéseinek megismerésével. Ez azt jelenti, hogy nem egy adott megoldást gyakorlunk, hanem egy változékony játékban csak a célt adjuk meg, és annak elérési útját a játékosoknak kell meghatározniuk és kitalálniuk. Ezáltal ösztönözzük a kreativitást és a problémamegoldó képességet, miközben lehetőséget adunk arra, hogy a játékosok fokozatosan megismerjék és alkalmazzák a labdarúgás alapelveit a gyakorlatban.
A technikai képzésre és annak sokszínűségére is kiemelt hangsúlyt fektetünk, és elvárjuk a gyerekektől, hogy az általuk tanultakat hatékonyan alkalmazzák a gyakorlatban. Ezáltal segítjük elő a játékosok fejlődését és előre lépését, miközben biztosítjuk, hogy képzésünk minden aspektusa összhangban legyen a klub kultúrájával és értékeivel.

FUTSAL A KÉPZÉS RÉSZE
Az utánpótlás labdarúgásban a futsal kiváló kiegészítője a nagypályás képzésnek. A rengeteg labdaérintés, a kisebb pálya és a labda mérete, jellege elősegíti a technikai fejlődést, míg az intenzív játékstílus javítja a taktikai és fizikai képességeket. Emellett segít a csapatmunka és kommunikáció fejlesztésében is, összességében javítva a fiatal játékosok teljesítményét és sikereit a labdarúgásban. A mi életünk elengedhetetlen része, de csak mérkőzés szinten, külön futsal edzést nem tartunk. Úgy hisszük, hogy a képzésünk és a filozófiánk olyan alapot nyújt, amely lehetővé teszi játékosaink számára, hogy sikeresek legyenek a futsal mérkőzéseken is anélkül, hogy specifikus futsal edzéseket kellene tartanunk.

KOROSZTÁLYOK ÉS CSAPATOK
Három részre tudjuk osztani korosztályok szerint a képzésünkben résztvevő játékosokat.
Alsó szekció: ovitól U9-ig.
Helyszín: Városmajori Gimnázium műfüves pályái, amelyek télen fedve vannak.
Középső szekció: U10-U15-ig.
Felső szekció: U16-felnőttig.
Helyszínek: Vasas Pasarét és Dr. Koltai Jenő Sportközpont.

A TFSE csapatával kötött együttműködés szerint jelenleg van felnőtt csapatunk a TFSEII-Hegyvidék UFC, amely BLSZ alsóbb osztályaiban versenyez, de a BLSZ első osztályba lévő TFSE felnőtt csapatába is van lehetőség tőlünk felkerülni, így teljes a képzésünk felső szekciója is.

Elhivatottság és pillanatnyi tudásszint alapján szintén három csoportba tudjuk osztani a játékosokat:
Szabadidős: főként játékélményt biztosító, nem versenyeztetett csoportok
Felzárkózást segítő: versenyeztetett keretek
Kiemelt: az adott korosztály aktuális legjobbjait tömörítő közösségek.

Szabadidő klubként prioritásunk a tömegesítés, azaz mindenki számára elérhetővé és vonzóvá tenni a labdarúgás lehetőségét. Ugyanakkor képzésünk során mindig kiemeljük a tehetséges játékosokat, miközben figyelembe vesszük azokat is, akik kevésbé elkötelezettek vagy éppen újonnan csatlakoztak hozzánk. Ennek érdekében mindenkinek megpróbálunk megfelelő lehetőségeket biztosítani a saját képességeihez és elkötelezettségéhez mérten.