I. Szülői Foci Torna


Mindig csak a gyerekek, most egy napig vagy legalábbis 3-4 órán keresztül a felnőttek voltak reflektorfényben (inkább lámpa) a Városmajori Gimnázium sátorral fedett kis műfüves pályáján. A tornát azért hívtuk életre, hogy a szülők is élvezhessék egy kicsit a labdarúgás szépségeit és megmutathassák tudásukat. Alapvetően nyolc csapattal indultunk neki a szombatnak, de sajnos az egyik csapat nem tudott eljönni, így a helyszínen kellett variálni a lebonyolításon.

A csoportkör küzdelmei után kialakult az elődöntők párosítása, ahol az egyik csoportból az edzőket megelőzve a Passzív Játék FC, a másik csoportban remeklő 2013-as születésű gyerekek szülei (és a fáradhatatlan Áronbá) csapattal került össze, míg a másik ágon az Edzők futottak össze a játékuk alapján a torna győzelemre is esélyes Dad Jokes-al.

A Passzív Játék FC szoros meccsen jutott döntőbe, míg a másik ágon hatalmas meccsen nagy szerencsével jutott csak be az Edzők csapata.

Harmadik helyen végzett a Dad Jokes, negyedik lett a 2013 (állítólag bírói baklövés miatt). Egész napos nagyszerű teljesítménye megkoronázásaként a Némethy család által vezetett Passzív Játék FC nyerte a döntőt, az egyértelmű fáradtság jeleit produkáló Edzők ellen.

Szeretném a torna legsportszerűbb csapatait is megnevezni, ezt a díjat hármas holtversenyben a Pulzoximeter FC, a CsakaGerrzoKft. valamint a Fáradt Apukák érdemelték ki.

A torna legjobb játékosának egyhangúlag Pálffy Áront választották.
Összegzésként le kell írnom, hogy próba jelleggel rendeztük meg ezt az eseményt remélve, hogy jól sül el és későbbiekben a mostani hibákat kijavítva nevezhetjük majd hagyományos szülői foci tornának az eseményt. Voltak hibák, nyilván első alkalommal nem tudunk minden felmerülő gondot már előre megoldani. Amin biztosan alakítunk az a csapatok nevezése, egy közös Excelben lesznek a csapatok és a játékosok vezetve, hogy kicsit gördülékenyebb legyen. Edzői csapat nagy valószínűséggel nem fog indulni, vagy más formában. Ja és a közös kép készítés a csoportkör után lesz!

A formátum marad, tervek szerint egy évben két alkalommal rendezünk ilyen eseményt, télen félév végén karácsony előtti hétvégén, valamint nyáron a nyári szünet előtti hétvégén.

Reméljük jól éreztétek magatokat és köszönjük az egész éves bizalmat!

Hogy éreztétek magatokat?
Kettő, három Hegyvidék!