U14: Irány a felsőházi rájátszás


Hétvégén lejátszotta utolsó meccsét az MLSZ Regionális U-14 Észak-Nyugat "C" Csoportjában 2009-es csapatunk. Hazai pályán az Üstökös FC Győr volt az ellenfél legyőzésükkel, pedig bebiztosítottuk helyünket a felsőházi rájátszásban. Most pedig összefoglaljuk egy kicsit az alapszakaszt és bemutatjuk a felsőházi ellenfeleinket.

Előbb még vissza az utolsó alapszakasz meccsre, Cservenkai Donáték ugyanis a bajnokságban egyértelműen negyedik legerősebb csapattal játszottak hazai pályán és koránt sem volt teljesen sima a mérkőzés. Ám a végül kijött a két csapat közti különbség és nyugodtan készülhet csapatunk a hétvégén már kezdődő rájátszásra.

HEGYVIDÉK UFC - ÜSTÖKÖS FC GYŐR 5-3(3-2)
Gólszerzők: Márton Simon(2), Csaba-Laász Gábor, Jorgensen Lief Sato, Hajmási Martin

Hogyan is lettünk elsők?
Az alapszakasz küzdelmei során 16 meccset kellett megvívniuk a srácoknak, melyekből 15 alkalommal hagyták el győztesen a pályát és mindösszesen 1-szer kaptak ki, a második helyezett Budai FC-től. Ezeken a meccseket 103 góllal sikerült megterhelnünk ellenfeleink kapuját, amely a bajnokságban a 3. legtöbb, míg csak 17-szer kellett kapusainknak kiszednie a labdát hálónkból, ami a teljes mezőnyben a legkevesebb.
Egyéni teljesítményeket tekintve Mayer Domi szerezte csapatunkból a legtöbb gólt szám szerint 25 alkalommal volt eredményes és ezzel a teljes mezőnyből a 5. helyen zárt. Két játékosunk lépte át még a mágikus 10-es határt, Márton Simi 19-ig jutott, ami a holtversenyben a 7. helyre volt elég, míg Vlcskó Peti 16 egységgel végzett.
A legtöbb alkalommal Nyulászi Bálint védte góltól a kapunkat nagy sikerrel, míg a védelemben kiemelkedőt alkotott belső védő párosunk a 16-ból 16 meccsen kezdő Gesler Csongi és Gyimesi Marci. A nagyoknál is kiemelkedőt nyújtó Hajmási Martin igazi védekező középpályásként, hol a védelmet tehermentesíti, hol a támadókat segíti. Szintén a nagyoknál is szépen teljesítő és remélhetőleg a sérüléseket is maga mögött hagyó több poszton bevethető Csaba-Laász Gabit érdemes még kiemelni. Több 2010-es születésű játékos is kezd egyre fontosabb szerepet betölteni a csapatban a legtöbb lehetőséget Sándor Zalán érdemelte ki, de Horváth-Gergely Vili és Szörényi Bence is sok lehetőséget kapott és élt is vele.

A felsőházi rájátszásba a három alap csoport első két helyezett csapata jutott be és így alakult ki a 6 csapatos mezőny, ahol minden csapattal oda-vissza játszunk.

Ellnefelek:
"A" csoport
1. II. kerületi UFC
2. UDSE

"B" csoport
1. Dunaharaszti MTK
2. Barca Academy

"C" csoport
1. HEGYVIDÉK UFC
2. Budai FC

Első meccsünkön most szombaton látjuk vendégül az "A" csoport győztesét, vagyis a II: kerületi UFC-t délelőtt 10-kor.

Várunk nagy szeretettel minden érdeklődőt!