NORT Complex a jövő!


Egyesületünk képzéséhez egy innovatív eszköz és egy filozófiánkhoz jól passzoló gondolkodásmód csatlakozott. A NORT Complex egy intelligens edzői rendszer, amelyet arra terveztek, hogy segítse a csapatsportok készségeinek széles skálájának fejlesztését. A megalkotók nem csak a labdarúgók képességeinek fejlesztését tűzték ki a zászlajukra, hanem a fiatalok személyiség fejlesztésére is nagy figyelmet fordítottak.

A NORT Complex egy kijelzőkkel működő vizuális okosedző rendszer, amellyel széleskörűen fejleszthetők a sportképességek csapatsportok edzésein. A személyre szabott edzésprogramok soha nem látott fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, részint az IT boomnak köszönhetően, az elmúlt pandémiás évek pedig tovább gyorsították ezeket a folyamatokat. Ezzel szemben a csapatsportok terén a mai napig sokkal konzervatívabb technikákat alkalmaznak, az igazi digitális áttörés még várat magára. Az edzők többsége az évtizedek óta használt technikákat alkalmazza, gyerekcsapatok edzéseitől kezdve a profi klubokig: a partvonalról kiabálva adják az instrukciókat. A profi trénerekkel együtt kifejlesztett NORT Complex jelentős változást hoz az edző-játékos kommunikációban, segítve a sportolók fejlődését.

Az intelligens coaching rendszer kijelző egységekből és egy könnyen használható, interaktív alkalmazásból áll, amely a rendszer agyaként szolgál. A kijelzőket a futballpálya körül kell elhelyezni. Az edzési követelményektől függően a rendszer akár 8 egységet is képes kezelni, mindegyiket fejmagasságban kell elhelyezni, így a játékosok kénytelenek felemelni a fejüket feladatok közben és nem a lábukat illetve a labdát fogják nézni.
A kijelzőkön különféle szimbólumok jeleníthetők meg, amelyek jelentését az edző és a csapat az edzés előtt/közben határozza meg. A játékosok követhetik és végrehajthatják az utasításokat ezen jelek segítségével. A képernyők több részre oszthatók, hogy a bonyolultabb parancsokhoz különböző szimbólumok jelenjenek meg.
Mivel vizuális jelekről van szó, a játékosoknak mindig tudatosnak és reaktívnak kell maradniuk. Ez a fokozott jelenléti állapot olyan készségeket fejleszt, amelyek hasznosak a mindennapi életben és elengedhetetlenek a profi sportkarrierhez. A NORT Complex bármely csapatsportban és minden képzettségi szinten használható, de különösen előnyös kisgyermekek és diákok számára. Segíthet a rehabilitációs folyamatokban is.

Az alkalmazás kialakítása megfelel a kijelző haszonelvű, funkcionalitáson alapuló filozófiájának. Az alkalmazás minden funkcióját széleskörű szakmai tapasztalattal rendelkező edzőkkel szoros együttműködésben fejlesztették ki. A programozható funkciók rendkívül összetettsége ellenére a kezelőfelület egyszerű és könnyen kezelhető maradt.
A felhasználóknak teljes szabadságuk van az edzések és az utasítások létrehozásában, gyorsan reagálhatnak és szükség szerint változtathatnak. Az alkalmazás minden aspektusa szigorúan funkcionális annak érdekében, hogy a rendszer legkönnyebben irányítható legyen egy gyors tempójú edzés során.

Az eszköz már elindult világhódító útjára, hiszen a világ legrangosabb design díjátadóján, a Red Dot Design Awardon, a Nort Complex okos edzőrendszer kiemelt kategóriában, a Best of the Best elismerést nyerte el, amit mindössze a nevezések 1%-a kaphat meg.

Klubunk filozófiája kimondja, hogy a célunk egyéniségek nevelése, ennek érdekében olyan gondolkodásmód képviselete, kialakitasa és átadása, amely tartósan segít megőrizni a játékörömöt. Egy játékos akkor lesz egyéniség, ha személyiségének építőköve az önálló, kreatív, felszabadult gondolkodás, ezen gondolkodásmód egybe vág a NORT Complex által képviselt értékekkel, így nem is volt kérdés, hogy egyesületünk fejlődése érdekében képzésünket össze kell kötni ezen innovatív eszköz feltalálóival.

Megannyi problémára ad megoldást az együttműködés, hiszen az idő és tér hiánya, mint mindenhol, így a labdarúgás utánpótlás képzéssel foglalkozó klubok életében is egy sokat ismételt kérdéskör. Ha jobban belegondolunk gyerekeknek és szülőknek nem kis logisztikával és lemondással jár a sportolás. Így nekünk a rendelkezésre álló időben a leghatékonyabban kell átadnunk a labdarúgás tudásanyagát. A NORT Complex jól felépített és játékörömöt szem előtt tartó szakmai anyaga és eszköze nagyon magas intenzitású edzéseket kínál a gyerekeknek nem csak fizikálisan, de szellemileg is. Ebben az értelemben megállapíthatjuk, hogy hatékonyabbá tudja tenni a képzésünket és eredményesebbé a gyerekek fejlődését úgy, hogy nem plusz időt vettünk igénybe érte, egyszerűen csak hatékonyabbá tesszük a rendelkezésre álló időt.

Nagy öleléssel köszöntünk Titeket a Hegyvidék családban! Együtt a gyerekekért!