Papp Marcell góllal mutatkozott be a MOL Fehérvár FC-ben


Mindig nagy öröm egy nevelőegyesület életében, ha azt látja, hogy az innen kikerülő gyerekek olyan értékekkel, tapasztalatokkal felvértezve lépnek ki az egyesület kötelékei közül, amelyek használatával teljesebb, boldogabb életet tudnak élni. Ha ezeket a tapasztalatokat a sportban, azonbelül is a labdarúgásban tudják kamatoztatni akkor lesz azonban legnagyobb az öröm.

Hétvégén az utóbbi örömben volt szerencsénk, ugyanis klubunk egyik növendéke bemutatkozott aktuális egyesülete felnőtt csapatában. Papp Marcell 2006-2013 között volt játékosunk, ebben az öt évben megannyi élmény érte őt is és a csapatot is. Három edző foglalkozott Marcival ezalatt a hét év alatt, Geress Zoltánnál klubunk ügyvezetőjénél kezdett focizni, utána Horváth Csabánál U12-es csapatunk vezetőedzőjénél folytatta, majd Mónos Tamásnál fejezte be Hegyvidékes karrierjét, aki jelenleg a Puskás Akadémia U17 gárdája mellett dolgozik. A Bozsik Fesztiválokat és Tornákat végig járva lett az U12-es, majd az U13-as csapatunk meghatározó tagja. Érdekesség, hogy két mesternégyest is szerzett Hegyvidék UFC színeiben, összesen 43 meccsen 33 gólt szerzett a bajnokságokban.

Aztán eljött a váltás ideje az FTC lett a befutó, ahol Marci hat szezont húzott le. Minden évben az egyel idősebb korosztályoknál is megfordult egy-egy meccsen. Első évében egyből 2. helyet szereztek meg az U14-es kiemelt bajnokságban, Marci tevékeny részeseként a sikernek 28 meccsen 28-szor kezdőként 23 gólt rámolt az ellenfél kapujába. Következő évei is hasonlóan alakultak, aztán sajnos elmaradt az áttörés. Ez nem feltétlen főhősünk hibája, hiszen a zöld-fehéreknél igen kevés fiatal kapja meg a lehetőséget, hogy fiatalon megmutathassa tudását a felnőtteknél.

Jött a MOL Fehérvár FC most nyáron és lehetőséget adott Marci számára a felnőtt fociban. Így ebben a szezonban NBIII Nyugati csoportjában szereplő MOL Fehérvár FC II-ben 10 mérkőzésen 6 alkalommal mattolta az ellenfél védelmét. Majd jött a Magyar Kupa 6. fordulója, ahol már NB-s csapatok is szerepelnek. A MOL Fehérvár FC Tiszaföldváron vendégszerepelt és a meccskeretbe Márton Gábor vezetőedző Papp Marcellal is számolt. A 70. percben szánta el magát először cserére a fehérváriak mestere, ekkor már három góllal vezetett csapata, Marci már ott ált harcra készen a pálya mellett. Bolla Bendegúz le, Papp Marcell be. Nikolic Nemanja a 81. percben 0-4-re alakította az eredményt. Egy percre rá Marci kapott egy labdát, majd gondolkodás nélkül a jobb alsóba lőtt, így 19 évesen először játszva az első csapatban megszerezte első gólját is.

K: Szeretnék gratulálni a klub nevében is a bemutatkozáshoz és az első gólhoz is. Álom forgató könyv?
PM: Abszolút ez volt a célom, hogy betudjak mutatkozni az első csapatban, hogy gólt is tudtam rúgni az csak hab a tortan. Nagyon nagy motivációt jelent ez nekem a továbbiakra nézve.

K: Hogy érzed magad a MOL Fehérvár FC-nél és mik a célok erre az évre?
PM: Nagyon jól érzem magam, jó kis közösség. Hamar beilleszkedtem. Meg többet szeretnék fejlődni. Nagyon szeretnék bemutatkozni a NBI-ben, de persze ezért meg többet kell dolgoznom. Be szeretném bizonyítani, hogy az első csapatban van a helyem.

K: Tekerjük vissza kicsit az időt. Az a kissrác, aki lement az első edzéseire Geress Zolihoz, annak a kissrácnak minden álma volt, hogy profi focista legyen?
PM: Természetesen már kis koromtól kezdve profi labdarúgó szerettem volna lenni. Mindig is ez volt az álmom, de még nem tettem le semmit az asztalra, ez még csak egy lépés előre a karrieremben.

K: Hogy emlékszel vissza a Hegyvidéknél töltött évekre mit adott ez a klub a karrieredhez?
PM: Csak jó emlékem van. Fel se tudnám sorolni, hogy mennyi. Legfőképp a Hegyvidéknek köszönhetem azt ahol most tartok és azt a technikai tudást, amit ott tanultam.

K: Tartod a kapcsolatot volt edzőiddel vagy játékos társaiddal a csapattól?
PM: Igen, nagyon sok régi csapat társammal még mindig beszélek és jó barátságban is vagyunk. Rónaszéki Botond akivel a Hegyvidékben kezdtem focizni most is csapattársam a Vidi II-ben.

K: Mikor tudtad először, hogy el fogod érni azt a célodat, hogy profi labdarúgó legyél?
PM: A Fradiban biztos voltam benne, hogy jó úton járok, mert keményen dolgoztam és 17 évesen meg is kaptam az első profi szerződésemet. Még nagyobb megtiszteltetés, hogy a Fehérvár is ajánlatott tett nekem előző héten. Az elmúlt 2 hónap teljesítményem alapján.

K: Ha tanácsolhatnál valamit most egy Hegyvidékben focizó kissrácnak, akkor mi lenne az?
PM: Ha tényleg profi szeretne lenni, vegye is nagyon komolyan, mert a Hegyvidékben a legjobb képzést kapjak az országban, tele van jó szakemberekkel. Ne kapkodja el a döntést, ha odáig kerülne, hogy egy nagyobb klubhoz igazolhat.

K: NBIII-ban hétről hétre eredményes vagy és kimagaslóan teljesítesz, mikor láthatjuk Papp Marcell pimasz cseleit, nagy góljait az NBI-ben?
PM: Szerencsére jól indult a szezon, ugyanígy szeretném folytatni. Még több gólt szeretnék szerezni a második csapatban, ha így megy tovább remélem, hogy lesz lehetőségem bekerülni az első csapatba és bemutatkozni az NBI-ben. Természetesen ehhez még nagyobb erőbedobással kell dolgoznom.

Hiszünk benned Marci, csak így tovább!
Focizni öröm!
Hajrá Hegyvidék!

(képek: MOL Fehérvár FC hivatalos oldala)